Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا،  میدان تجریش در هیاهوی همیشگی خودش نشسته و به رهگذران چشم دوخته است. گذر قدیمی مقصود بیک با اماکن دیدنی که دارد در مدار این میدان قرار گرفته و داشته هایش را به رخ می‌کشد.

خوشبختانه در اطراف میدان تجریش تابلو های راهنمای این ابنیه به خوبی جانمایی شده‌اند. با کمی پرس و جو مهمان ۷ مکان چشم نوازی می شوید که روزگاری نه چندان دور داخل شدن به آن ها چندان هم کار ساده ای نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اکنون برای رفتن به این مسیر مفرح به تنها چیزی که نیاز دارید روحیه یک جا نماندن و گز کردن در این گذرگاه فرهنگی و هنری است.

 زیارت فرزند بلافصل امام موسی کاظم (ع)

در این روزها و شب های رمضانی استخوان سبک کردن در دل امامزاده های پایتخت حال و هوای دیگری دارد. بقعه متبرکه امامزاده صالح در تجریش این روزها میزبان روزه دارانی است که به هزار و یک حاجت روانه بارگاه این حضرت می شوند و با دل و جانی سبک شده از خستگی ها تا نوبه دیگر با آن خداحافظی می کنند.

امامزاده صالح(ع) از برادران امام رضا (ع) است. بقعه این حضرت در سال ۱۲۱۰ و به دستور هلاکو میرزا فرزند فتحعلیشاه بازسازی شد و از همان زمان تا کنون گذر مقصود بیک در ایستگاه اول خود به حضور آن منور شده است.

بازاری برای خاطره بازها

هنوز در چهارسوق های بازار سرپوشیده تجریش می‌توان عطر اصالت را استشمام کرد. این بازار سنتی درست در کنار بقعه متبرکه امامزاده صالح (ع) قرار گرفته و هنوز هم  به عنوان نمادی برای تهران قدیم شناخته می‌شود. تکیه قدیمی تجریش، راسته های عطاری، ترمه فروشی، آجیل و خشکبار، ترشیجات و زیور آلات و میدانگاهی میوه‌های نوبر از داشته‌های این بازار قدیمی خوش آب و رنگ است.

نوای آشنای مقام و گوشه های ایرانی

دنیایی از سازهای فاخر ایران زمین در دسترس پایتخت نشین هاست، با این حال افراد کمی هستند که تا به حال مهمان راهروهای پر از افتخار موزه موسیقی شده باشند.

خانه قدیمی که موزه را در آن راه اندازی کرده‌اند در میان حلقه ای از درختان باغ های تجریشی جا خوش کرده است. بازدید از کارگاه ساخت انواع سازهای ایرانی، آلبوم عکس های قدیمی از بزرگان موسیقی، وسایل شخصی و سازهای اساتید و مدال ها و افتخارات و نشان ها از برنامه های ثابت این موزه برای گردشگران است.

برای بازدید از موزه موسیقی باید به سمت چهارراه حسابی بروید و کمی مانده به کوچه نیلوفر با راهنمایی تابلو های این بنا به بازدید از آن دعوت می‌شوید.

در گذر مقصود بیک چهاراره اصلی به نام پرفسوری است که با وجود شخصیت علمی و بین المللی اش عاشق وطن بود و برای محرومیت کودکان قشر ضعیفی که از تحصیل دور مانده بودند دلسوزی ها می کرد. خانه دکتر حسابی در سمت راست این چهارراه و در شیب یک کوچه باغ دوست داشتنی قرار گرفته است.

در این خانه با یادگارهای این پرفسور عاشق ملاقات می کنید.

 خانه باغ ایرانی اینجاست

از پشت چینه‌های آجری و نرده‌های فلزی باغ ایرانی هم می توان محوطه چمن کاری شده آن را دید. ماکت هایی از سی و سه پل میدان آزادی، آرامگاه خیام و حافظیه در میان محوطه این خانه نشسته‌اند و از رهگذران برای ورود به آن دعوت می‌کنند. خانه باغ ایرانی موزه‌ای برای نمایش هنر دست هنرمندان معاصر شده است. در اطراف تک ساختمان قاجاری آن کافه ها و فروشگاه های صنایع دستی فعالیت دارند و همین باعث شده تا این مکان مفرح تبدیل به مکان مناسبی برای گردشگری نیمروزه خانواده ها شود.

 باغ فردوس تلفیقی از معماری ایرانی و فرنگی

این باغ مفرح مثل همه باغ های شناسنامه دار ایرانی کوشک و حوض و آبراه و باغراه دارد اما چندان هم از معماری سنتی دوره قاجار برای ساخت آن پیروی نشده است. به همین دلیل است که همزمان تلفیقی از هنر معماری ایرانی و فرنگی در بنای آن مشهود است. الگوی ساخت باغ فردوس در گذر مقصود بیک بیشتر از معماری اروپایی وام گرفته است.

عمارت این باغ فرهنگی در دوطبقه ساخته شده و حوض های مقابل آن فضای دلنشینی را برای رهگذران ایجاد کرده است. در شب های ماه مبارک رمضان این باغ و کوشک قاجاری میزبان خانواده‌هایی می شود که میل به پیاده روی در نزدیکی باغ های فرح بخش شمیران را دارند.

موزه‌ای برای عشق فیلم‌ها

اینجا بی برو برگرد پاتوق عشق فیلم هایی است که اگر پای حرف های شان بنشینید از اطلاعات دسته بندی شده سینمایی شان انگشت به دهان می مانید. موزه سینما علاقه مندان به هنر هفتم را گرد خود جمع کرده و از این مکان در گذر مقصود بیک پاتوقی خاطره انگیز ساخته است.

حتی اگر از علاقه مندان جدی سینما نباشید دیدار با این موزه برای تان به یادماندنی خواهد شد. گنجینه‌ای از تاریخ سینمای ایران با قاب عکس‌هایی از هنرمندان و پشت صحنه فیلم ها و اطلاعات سینماگران در این موزه انتطارتان را می‌کشند.

کد خبر 671363 برچسب‌ها سفر سفر - گردشگری خبر مهم تهران استان تهران سفر - جاده

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سفر سفر گردشگری خبر مهم تهران استان تهران سفر جاده فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۴۱۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی نمایشگاه آثار آندره سوروگیان درباره شاهنامه در ایروان

به گزارش خبرنگار مهر، موزه ماتناداران در شهر ایروان با نام کامل «ماتنادارانِ مسروپ ماشتوتس» از بنیادهای برجسته ارمنستان به شمار می‌رود که به نام ماشتوتس ابداع‌کننده الفبای زبان ارمنی، نامگذاری شده است.

«ماتناداران» در معنای لغوی به مجموعه‌ای گفته می‌شود که مکانی برای نگهداری اسناد، متون خطی و کتاب‌های دست‌نویس قدیمی یا چاپی است. این مجموعه، علاوه بر حفاظت از این متون، فعالیت‌های علمی دیگری از قبیل جمع‌آوری، ترمیم، طبقه‌بندی، تحقیق و نشر آن‌ها را نیز برعهده دارد.

مدیر ایرانی-ارمنی این موزه فعالیت‌های زیادی در راستای شناخت دو کشور ایران و ارمنستان انجام می‌دهد از جمله برگزاری چندین نمایشگاه و تبادل اطلاعات برای خوانش و مرمت نسخ خطی. یکی از این برنامه‌ها در راستای بزرگداشت نقاش ایرانی ارمنی بود پیش از این هم بارها نمایشگاه‌هایی برگزار کرد که هر کدام با استقبال خوبی مواجه شده است.

امروز نیز قرار است نمایشگاهی با عنوان شعر تندیس‌ها به مناسبت صد و سی سالگی آندره سوروگیان در موزه ماتناداران افتتاح شود. این موزه با همکاری مؤسسه علمی نسخه‌های خطی ماتنداران، موزه کلیسای اچمیادزین و مادر آتور آثار نقاشی «آندره سوروگیان» نقاش و هنرمند ایرانی-ارمنی از شاهنامه فردوسی را به نمایش می‌گذارد.

ایوت تجریان مدیر بخش موزه ماتناداران

آندره سوروگیان معروف به درویش‌خان، نقاش برجسته مینیاتور و یکی از بنیان‌گذاران شیوه مردمی در نقاشی ایرانی معروف به نقاشی قهوه‌خانه‌ای بوده است و در نقاشی ایرانی و سبک نقاشی مینیاتور صاحب سبک بود. این هنرمند ارتباط تنگاتنگی با مردم ارمنی و گذشته تاریخی آنها داشت.

پیش از این نیز همایشی برای این هنرمند ارمنی-ایرانی با همکاری با همکاری سفارت جمهوری ایران در جمهوری ارمنستان، مرکز فرهنگی سفارت جمهوری ایران در جمهوری ارمنستان و بنیاد سوروگیان برگزار شده بود.

در این راستا «ایوت تجریان» مدیر بخش موزه ماتناداران در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: این نمایشگاه با هدف یادبود این هنرمند ایرانی-ارمنی برپا شده است. پیش از این آمانوئل سوروگیان نوه آنتوان و فرزند آندره، که اکنون ۹۴ ساله ساکن آلمان هست، کلکسیون بزرگی از آثار پدر و عکس‌های پدربزرگش (آنتوان عکاس مشهور دوره ناصرالدین شاه) را اهدا کرده بود.

وی با بیان اینکه این نمایشگاه به مدت ۶ ماه در موزه ماتناداران برپا خواهد بود گفت: ما در این موزه و در موزه اچمیادزین نیز آثاری از سوروگیان داریم که به نمایش می‌گذاریم. در مجموع حدود ۳۰ اثر به نمایش گذاشته می‌شود که وی از داستانهای شاهنامه کشیده است. آثاری که از آندره سوروگیان در موزه ماتناداران نگهداری می‌شود با آثار موجود در موزه کلیسای اچمیادزین تفاوت دارد. آثار آنجا از اسطوره‌های تاریخی ارمنی است، ولی آثار موزه ما بیشتر از خیام و باباطاهر و شاهنامه فردوسی است.

تجریان که موضوع پایانه نامه‌اش «زندگی و آثار آنتوان سوروگین، عکاس ایرانی» بوده است گفت: این موزه به انیستیتوی نسخه شناسی و موزه نسخه‌های دست خطی معروف است و کسی به عکس‌های آرشیوی آن توجه نکرده بود در حالی که نگاتیوهای شیشه‌ای و عکس‌های زیادی از نسل اول عکاسان ارمنی درباره ایران داریم. من سه سال روی آن کار کردم و نتیجه آن برگزاری چند همایش و نمایشگاه شد.

در حال حاضر هم می‌توان نمایشگاه موقتی از تصاویر عکاسان ارمنی که به ایران آمده و عکاسی کرده‌اند را مشاهده کرد. این نمایشگاه به مدت ۶ ماه باید برگزار می‌شد اما هر بار به دلیل استقبالی که از آن شد، تمدید کردیم.

آندره سوروگیان ۹ سال در انزوا به سر برد و غرق در آثار فردوسی شد و ۴۱۶ اثر از شاهنامه فردوسی را نقاشی کرد که با تاریخ فوت این شاعر همخوانی داشت

تجریان به برگزاری نمایشگاه قاجار نیز اشاره کرد و گفت: این نمایشگاه هم به دلیل استقبال زیاد، بارها تمدید شد. منتها ما نمی‌توانستیم نسخه‌ها را خیلی طولانی به معرض نمایش بگذاریم به همین دلیل در طول سه سال، بارها آثار جا به جا می‌شد.

وی گفت: در این موزه بیش از ۴۵۰ نسخه ایرانی داریم و قسمتی از آن متعلق به دوره قاجار است. برخی از نسخه‌ها ناشناس هستند یا دیباچه ندارند بنابراین با توجه به سبک تهیه کاغذ و خط می‌توانستند قاجاری باشند. از این آثار هم در نمایشگاه استفاده کردیم. ایران برای ارمنیان بسیار مهم است و الهام بخش کارهای هنری آنها می‌شود. مانند آندره سوروگیان که عاشق ایران بود.

وی که پیش از این مدیر بخش هنری موزه بوده است گفت: بعد از اینکه من مدیر موزه مانتاداران شدم، ۹۰ درصد نمایشگاه‌ها و برنامه‌هایمان مرتبط با ایران است حتی نوروز امسال سفره هفت سین در موزه چیدیم. چون معتقد هستم کشورهای همسایه باید همدیگر را بشناسند. زمانی که ارمنستان جزو شوروی بود روابط بین دو کشور ایران و ارمنستان هم کم شد. اما الان زمانی است که باید روابط سیاسی و فرهنگی را احیا کنیم. چون هر کار بزرگی از کارهای فرهنگی نشأت می‌گیرد حتی سیاست.

یکی از نقاشی‌های آندره که به عنوان شاهکار او یاد می‌شود

وی ادامه داد: من در راستای همکاری‌های مشترک یک سفر به همراه همکارانم در موزه به شهرهای قم و تهران داشتیم و از کتابخانه مرعشی، مرکز میراث مکتوب، کتابخانه مرکزی و بنیاد ایرانشناسی دیدن کردیم. در کتابخانه مرعشی و کتابخانه های دیگر تعداد نسخ ارمنی وجود دارد که هیچ وقت روی آن کار نشده است.

تجریان گفت: همچنین همکاری زیادی با سفارت ایران و رایزنی فرهنگی ایران در ارمنستان می‌کنیم. در نظر داریم تا مرمت گران نسخ ایرانی و ارمنی هم با یکدیگر آشنا شوند. چند وقت پیش هم از یکی از مرمتگران مشهور ایرانی دعوت شد تا در دو هفته کارگاه عملی و تئوری برگزار کند. از ایروان هم قرار است چند نفری به ایران بیایند تا فعالیت‌های مشترک انجام شود.

کد خبر 6093804 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • تهرانی‌ها امروز در خانه نمانید
  • با عشق به ایران در ارمنستان (+عکس)
  • خانه موزه‌ای در تهران که نماد عقل و عشق است
  • برپایی نمایشگاه آثار آندره سوروگیان درباره شاهنامه در ایروان
  • با عشق به ایران در ارمنستان
  • (تصاویر) خانه موزه شهید مطهری
  • با یک کلیک به هر جا که می خواهید سفر کنید
  • دیپلماسی و میدان، پای کار «آبیِ ایرانی»/ نگاهی به مواضع مقامات کشوری و لشکری در روز خلیج فارس
  • موزه نادر، خانه‌ای برای ادب‌ورزی/ مهمانی هر روز هفته با یار مهربان
  • اینجا غزه نیست؛ بمباران هم نشده است! | اینجا اوکلاهما است که خانه ها بر اثر گردباد تخریب شده اند ... + فیلم